28 ago 2022, 19:38

Мечта 

  Poesía » Civil
339 3 16

Мечтата е обич, мечтата е зов,

мечтата е чиста, непорочна любов.

Мечтата крепи ни и в студ, и във зной,

на душата дарява заряд и покой.

Мечтата е вечна, мечтата е сън,

мечтата е чакан радостен звън.

Мечтата пробужда в сърцето надежда,

в света на доброто човека отвежда.

Мечтата е вяра, тя е стремеж,

мечтата е всеки сърдечен копнеж.

Мечтата дарява, мечтата гради,

в мечтата повярвай, човече... и ти.

Мечтата се сбъдва, а после какво ли?

Нови мечти в приказни роли...

Кръговрат на мечти и нова надежда,

душата човешка така се зарежда.

 

Ромашка, 28 август

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??