Мечтата е обич, мечтата е зов,
мечтата е чиста, непорочна любов.
Мечтата крепи ни и в студ, и във зной,
на душата дарява заряд и покой.
Мечтата е вечна, мечтата е сън,
мечтата е чакан радостен звън.
Мечтата пробужда в сърцето надежда,
в света на доброто човека отвежда.
Мечтата е вяра, тя е стремеж,
мечтата е всеки сърдечен копнеж.
Мечтата дарява, мечтата гради,
в мечтата повярвай, човече... и ти.
Мечтата се сбъдва, а после какво ли?
Нови мечти в приказни роли...
Кръговрат на мечти и нова надежда,
душата човешка така се зарежда.
Ромашка, 28 август
© Златка Чардакова All rights reserved.
Очень хорошо, Ромашка! Кстати, меня так в школе называли - ромашка, так что мы почти тезки