МЕЧТА
Подсвирквам си с уста
и скитам по света
с китара във ръка
към своята мечта.
Викат ми: “Поспри!
За миг си почини!”
Но нямам време аз,
нямам даже час!
Дали все тъй далеч ще е от мен?
Дали ще я настигна някой ден?
Не зная, но вървя напред
И търся, търся, търся аз навред!
Косите посребряха,
очите помътняха,
китарата изгни,
светът се промени.
Животът си изтече –
не свиря днес с уста,
едва се влача вече
към своята мечта...
Дали все тъй далеч ще е от мен?
Дали ще я настигна някой ден?
Не зная, но вървя напред
И търся, търся, търся аз навред!
Свищов
1986г.
© Калин Найденов Todos los derechos reservados
Дали ще я настигна някой ден?
Не зная, но вървя напред
И търся, търся, търся аз навред!