6 sept 2021, 19:57

Мечтите са безплатни 

  Poesía
1347 0 3

Мечтал ли си например

 с ракета да летиш,

звездите тъй далечни

 ти пръв да покориш?

Велик хирург да бъдеш

дали си искал ти,

ръцете да са златни,

променящи съдби?

Или пък спортна слава

 и вечен пантеон...

Мечтал ли си да бъдеш

 над всички шампион?

 

А имал ли си вяра,

но искрен тук бъди,

възможни че ще бъдат

най-смелите мечти?!

Че даже да се влачиш

край пътя в канавката,

със зъби и със нокти

ще стигнеш до мечтата...

Безплатни са мечтите

така си е,но знай-

далече са звездите

без вярата докрай...

 

И още нещо трябва,

бъди си малко луд,

че думата вълшебна,

приятелю,е труд...

Солта е той за хляба,

без него забрави

от мръсната канавка

да стигнеш до звезди.

 

Това са мойте мисли,

дали съм прав не зная,

но също имам право

безплатно да мечтая.

А малко нещо искам,

за всеки по света,

щастливо да достигне

най-смелата мечта!

© Ивайло Симеонов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??