Мечтал ли си например
с ракета да летиш,
звездите тъй далечни
ти пръв да покориш?
Велик хирург да бъдеш
дали си искал ти,
ръцете да са златни,
променящи съдби?
Или пък спортна слава
и вечен пантеон...
Мечтал ли си да бъдеш
над всички шампион?
А имал ли си вяра,
но искрен тук бъди,
възможни че ще бъдат
най-смелите мечти?!
Че даже да се влачиш
край пътя в канавката,
със зъби и със нокти
ще стигнеш до мечтата...
Безплатни са мечтите
така си е,но знай-
далече са звездите
без вярата докрай...
И още нещо трябва,
бъди си малко луд,
че думата вълшебна,
приятелю,е труд...
Солта е той за хляба,
без него забрави
от мръсната канавка
да стигнеш до звезди.
Това са мойте мисли,
дали съм прав не зная,
но също имам право
безплатно да мечтая.
А малко нещо искам,
за всеки по света,
щастливо да достигне
най-смелата мечта!
© Ивайло Симеонов Всички права запазени
Произведението е участник в конкурса:
Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите »