30 dic 2009, 0:09

Миг като вечност... 

  Poesía
703 0 2

Миг като вечност...

 

В онзи миг,

като във приказка една,

аз срещнах погледа ти устремен.

В онзи миг

наведох аз глава,

а ти ме гледаше смутен...

 

Изправих се аз

и погледнах в очите красиви.

Приказка ли бе това,

туптяха ли сърцата щастливи?

 

Надзърнах в дълбоките очи -

черни като нощта.

И като че ли виждах

пред мене твоята душа...

 

Смутена аз от красотата,

погледнах в голата земя,

изправих се напук на суетата,

но теб те нямаше сега.

 

Къде ли е? - запитах се.

Обходих всички с поглед аз

и търсех аз, и взирах се

за очите на своя мираж.

 

И днес още търся

и питам се

истина ли е било или не?

А онзи миг - миг като вечност,

е още в моето сърце...

 

 

© Теодора Андреева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??