Миг! Втори! Трети...
Глухи удари в сърцето...
Времето е като сфера!
Немигащо око....
Гледам! Чакам! Нещо става...
Бога ми: не знам какво!
Знам! Животът е на косъм!
Сякаш съм въжеиграч!
Дали ще мина по въжето?
Дали ще полетя?
Ако политна, моля Господ,
дано да е на горе!
Сферата да се разтвори!
Ненужно е тогаз да се говори!
Всичко ще се разбере!
Само трябва времето да спре!
© Маргарита Ангелова Todos los derechos reservados