24 мая 2016 г., 09:55

Мигове преди смъртта 

  Поэзия
298 0 2

Миг! Втори! Трети...

Глухи удари в сърцето...

Времето е като сфера!

Немигащо око....

Гледам! Чакам! Нещо става...

Бога ми: не знам какво!

Знам! Животът е на косъм!

Сякаш съм въжеиграч!

Дали ще мина по въжето?

Дали ще полетя?

Ако политна, моля Господ,

дано да е на горе!

Сферата да се разтвори!

Ненужно е тогаз да се говори!

Всичко ще се разбере!

Само трябва времето да спре!

© Маргарита Ангелова Все права защищены

Моля, ако съм скучна, кажете ми. Честит празник на всички! С много обич!

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Или си на връх, остър като игла. Една крачка - и си в бездната! Познато чувство! Благодаря ти, Маргарита!
  • Познато ми е това чувство - сякаш ходиш по въже или по острие на бръснач.... много добре изразено!
Предложения
: ??:??