Защо светът е толкова
несправедлив и милост няма?
Или е просто зрителна измама.
Погубва ни за нищо
с най – леката ръка.
Потиска ни, тормози ни
безмилостно с игра -
налудничава, сприхава, ужасна.
Какво ни е дарил в замяна?
Тежки мисли, объркани,
статични, а на моменти
искрено безлични.
Експериментира с нас,
дори изпуснал всяка власт.
А те душите обругани, притеснени,
са винаги във светлото родени.
Потресени, безлични,
но винаги по своему прилични.
Ех, в този свят не случихме,
но в другия ще бъде всеки
искрено богат.
И тежка е житейската закана.
Потулва истини
и брани всички
не от Бог избрани.
Но Той бди и направлява
така нещата, че утре пак да има вятър
и буря всичко лошо да избрули.
Трагедии сервира ни в остатък,
ала животът ни е много кратък.
И трудни рими тъй редим,
в един свят - наистина неповторим.
© Симеон Пенчев Todos los derechos reservados
Хубава вечер!