Mar 22, 2017, 7:43 PM

Милост 

  Poetry » Other
492 0 4

Защо светът е толкова

несправедлив и милост няма?

Или е просто зрителна измама.

Погубва ни за нищо

с най – леката ръка.

Потиска ни, тормози ни

безмилостно с игра -

налудничава, сприхава, ужасна.

 

Какво ни е дарил в замяна?

Тежки мисли, объркани,

статични, а на моменти

искрено безлични.

 

Експериментира с нас,

дори изпуснал всяка власт.

А те душите обругани, притеснени,

са винаги във светлото родени.

 

Потресени, безлични,

но винаги по своему прилични.

Ех, в този свят не случихме,

но в другия ще бъде всеки

искрено богат.

 

И тежка е житейската закана.

Потулва истини

и брани всички

не от Бог избрани.

Но Той бди и направлява

така нещата, че утре пак да има вятър

и буря всичко лошо да избрули.

Трагедии сервира ни в остатък,

ала животът ни е много кратък.

И трудни рими тъй редим,

в един свят - наистина неповторим.

© Симеон Пенчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря от сърце, Гюлсер, Катя, Еси!
    Хубава вечер!
  • Хубав стих, силен финал! Поздравления!
  • Симеон, поздравления за силния стих!
    "И трудни рими тъй редим,
    в един свят - наистина неповторим."
  • Горчиви истини! Споделям ги.
Random works
: ??:??