3 jul 2010, 17:01

Миниатюрни изповеди 

  Poesía
609 0 2

Безмислица съм

 

В паяжини оплела

от безхаберие

монотонните си дни.

Безвремие от дишане,

оставено  в килера,

ненужна съм на себе си дори.

 

Монолог съм

 

Кукловод с гротескна масака

като призрак от картина.

Сричам непонятно

думи от забравени мечти.

И съм безпаметна,

без минало,

като изтрити със гума

белеят сълзите в две очи.

 

 

Безнадежност съм

 

Бездомник, свит в молитва,

под дрипите

с треперещи ръце се моли.

Премръзнали от лутане

и нозете чакат пристан - тих.

Но нечута е молбата

и с вятъра остава,

пред Храма на душата

се сбогува със безгласен вик.

 

 

Непростена съм

 

В отчаяние

лицето ми помръква.

Изминала съм път,

а няма никакви следи.

Дори и името,

издялано в мъглите

върху камък.

Не ще напомня,

че ме е имало

сред многоликите съдби.

 

 

© Таня Кирилова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??