31 mar 2019, 19:49

Минорно 2 

  Poesía
214 0 0

 

Не мога да избягам 
от себе си – не мога –
в стремителната тяга
на плашещия огън.

 

По пръстите ми лепне 
горчива изнемога,
очакване на дребно
и гордост еднорога.

 

Но мога да съм друга,
загърбила луната.
Да моля за услуга
сам пакостника вятър.

 

А ако някой иска,
в сълза да ме открие
да коленичи ниско
пред нощните стихии.

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??