15 sept 2007, 15:37

Мисълта 

  Poesía
568 0 0
Какво в зараждащият ден е мисълта?
Невидима светлина в ежедневна тъмнина.
Облича се в нов костюм, наречен "радост".
Окаля ли се, сменя го с друг - "тъга" за жалост.


Колкото да я гониш, няма да я хванеш.
Не можеш да я скриеш от себе, дори да се каеш.
Тя познава истинската свобода.
Силна и ранима, не ме оставя да съм сама.


Мисълта знае как да се мечтае.
С нея по детски се играе.
Нима човек не иска в детството си да се върне
и този миг силно да прегърне?


Обичаш ли си мисълта, няма да те предаде!
С нея ще запазиш малкото дете.
Няма да и позволя отново да заспи.
Давам и почивка до новите зори.




                                    М.29.09.06.

© Малина Арнаудова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??