в добрите
стари времена
минорът
гонеше опашката на скуката
въртя се
като младо куче сред прахта
за изумление и ужас
на орела рака щуката
бе време
да се тегли правата черта
от двете ѝ страни да се сравнява(т)
усилието на делата
думите
страстта
а не да се премисля
неудобното в поуката
въжето
знаеше че е коноп
осукан
според правилата на играта
да тегли
мъката на цял един мажор
от тук до там
и да обеси свободата
© Лина - Светлана Караколева Todos los derechos reservados