8 nov 2009, 1:22

Много отдавна 

  Poesía
547 0 5

Много отдавна и толкова някъде,
колкото много по сто.
Бяхме момчета, щастливи приятели,
то беше просто - живот.

Блесна звезда, после огън запалихме.
С песен гасихме жарта.
Песен избликнала, лудо политнала
с чудото на младостта.

Пейките паркови бяха ни острови,
с пясък от лунни лъчи.
Пясъкът с блясък, понякога с крясък
на пъдени сутрин очи.

Сънни площади, забързани улици
слънцето срещаха с нас
и канонади, и водопади
от казано нещо на глас.

Нашите истини в спорове чистени,
бранехме с лък и стрели,
ето, от тези стрели рикоширали,
имаме вече жени.

 

Звън на кристал. После плачат площадите,

пейките ронят сълзи.

Ние се радваме, пеем понякога,

пеем, но... по-сами.

 

Блесва звезда, някой огън запалил е,
някой чака деня,
а във душичката жичката къса се -
как отлетя младостта

Много отдавна и толкова някъде,
сякаш през три планини,
има момчета - те пак са приятели,
но с посребрени коси.

© Бисер Бойчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Страхотно...и сякаш познато!!!
    Поздравления!
  • Лее се точно като стиха на Н. Йорданов. Много ми хареса!
  • Заслужава си човек да се логне заради този ти стих!
    С Мая!
    И... Поздравления!
  • напомни ми:

    Някога, някога,
    толкова някога,
    колкото девет лета
    на някаква уличка
    с няколко думички
    спря ме веднъж любовта.

    Беше наистина
    толкова истинска,
    колкото може да е
    слънцето весело,
    старата есен,
    старото тъжно небе.
    и т.н.
    Н. Йорданов
  • лее се, пее се.
Propuestas
: ??:??