"Мое лято"
Листите на календара се ронят в тишина,
като есенни листа, носени от свобода.
Отиде си лятото – пъстро,
с емоции незабравими, цветно и красиво,
остави спомени, в душата ми живо.
Няма го вече слънцето, златисто,
не целува нежно моето лице.
Вълните надписите ми изтриха,
в дълбокото синьо ги завинаги скри.
Цветята вече прецъфтели,
в градината ми с бои осиротели,
тъгува тя без цветни следи.
Птиците мълчат, не пеят радостно във хор,
а гларусите сбогом викат със взор.
Ах, как ми липсват тези мигове ясни,
ще ме топлят в дните, мразовити и властни.
Лятото мое не ще угасне –
вечно ще свети в сърцето прекрасно.
© Ivayana Ivanova Todos los derechos reservados