Безвкусни дни с подправки от градушки -
почукват каменни сърца по прозорците на душата ми,
затварям вратата и паля цигарата - илюзия..
Пепелникът – делникът ми сив, се гуши в ъгъла на масата...
Не мога да хвърля фаса, продължавам да го държа между пръстите си...
Отпивам от чашата с наслада и се надявам да се опияня,
но уви, ракията е слаба, а мъжът е страхлив...
Като сив заек крие се в храсталака - между косите ми...
Отлепям плаката на стената в спалнята си и рисувам.
Стената е още гола, но аз ще я изпъстря с фантазии...
Одеялото е надупчено от молци, а преди пръсках против нахалници...
Май бурята спря - излизам да видя дъгата...
Защо цветовете ù са размазани? Може би просто не мога да ги видя ясно?
Сега забелязах, че още не съм свалила тъмните си очила...
Време е...
© Людмила Стоянова Todos los derechos reservados