24 jul 2013, 21:56

Молба 

  Poesía
1263 0 4

                                   Молба

 

          Докосвай ме!

          Като вятъра в простора.

          Като пресъхнало от слънцето небе.

          Закриляй ме!

          Като житен клас,

          поглеждайки нагоре.

          Като дъждовна капка

          в счупено гърне!

          Прегръщай ме!

          И с длани горещи

          отровата отмий.

          Земята на две да се сцепи,

          с живителна сила напои!

          Обичай ме!

          Като горящ въглен

          лавата разтопи,

          да потекат пресъхнали реки,

          сълзите в ручеи събери,

          сънят наяве превърни!

 

 

 

© Бонка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??