Молба
Докосвай ме!
Като вятъра в простора.
Като пресъхнало от слънцето небе.
Закриляй ме!
Като житен клас,
поглеждайки нагоре.
Като дъждовна капка
в счупено гърне!
Прегръщай ме!
И с длани горещи
отровата отмий.
Земята на две да се сцепи,
с живителна сила напои!
Обичай ме!
Като горящ въглен
лавата разтопи,
да потекат пресъхнали реки,
сълзите в ручеи събери,
сънят наяве превърни!
© Бонка Василева All rights reserved.