Нека, Господи, окаменее душата ми!
Нека само спре да боли...
и да не чувствам как умирам,
предадена от свои.
Угасна слънцето за мен...
и бурите си срещам онемяла,
някъде дълбоко само в мен,
чувам писъка на чайка подивяла.
Нежните ръце, целувани от мен в забрава,
дадоха ми днес нечакана отплата -
смазаха бездушно моя свят,
разбрах - виновна съм, че съм живяла.
Дай ми сили, Господи, да окаменея!
Дай ми сили да простя!
Дай ми силата да преживея
гаврата и на душата ми смъртта!
*******
На части душата ми често умираше,
вече не знаех дали я има...
Едно късче надежда ме боцна по пръстите...
Прокърви - значи Жива съм!
© Лъки Todos los derechos reservados
Кърви, тъжи... но вечно жива е душата!
Поздрав за дълбочината.