2 dic 2010, 16:15

Молитва 

  Poesía » Filosófica
441 0 0

           М О Л И Т В А

 

Скъсваме на мислите живота

сутрин, щом деня на длани понесем,

и издигайки ръце към Бога,

във молитва мълком над света се пренесем.

 

Таз молитва е една-едничка,

но за всеки скрила същността,

в клетката затворена безпътна птичка

литва и се рее във вечността.

 

Щом издигна светещото слънце

във ръце, то трепва във дъжда

като малко палаво детенце,

търсещо закрила от беда.

 

И се скитам – търсеща икона -

истинската, моята, неповторима,

за да се помоля аз на воля:

Боже, помогни ми да се преоткрия!

© Събина Стефанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??