МОЛИТВА ЗА ДЪЖД
Златокоса моя, белонога,
ти сънуваш бурни ветрове.
Твойта нова роля - в изнемога
призовава нощни дъждове.
Златокоса, моя сребронога,
ти разбиваш яростни вълни,
хукнали в среднощната тревога
да се слеят с твоите сълзи.
Златокоса моя, босонога,
ти сега във изгрева си бял
укротяваш, дивна, еднорога!
Радвай се, че с тебе е изгрял!
30.07.2007г.
© Мери Попинз Todos los derechos reservados