31.07.2007 г., 10:42 ч.

МОЛИТВА ЗА ДЪЖД 

  Поезия
550 0 7

МОЛИТВА ЗА ДЪЖД


Златокоса моя, белонога,

ти сънуваш бурни ветрове.

Твойта нова роля - в изнемога

призовава нощни дъждове.


Златокоса, моя сребронога,

ти разбиваш яростни вълни,

хукнали в среднощната тревога

да се слеят с твоите сълзи.


Златокоса моя, босонога,

ти сега във изгрева си бял

укротяваш, дивна, еднорога!

Радвай се, че с тебе е изгрял!


30.07.2007г.



© Мери Попинз Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??