13 ago 2022, 11:27

Момичето с непокорните коси 

  Poesía » Verso libre
566 0 1

Момичето с непокорните коси, 

което всички в класа обиждат, 

в сърцето свое пазеше мечти, 

без истинската красота да виждат!

 

И ето, че порасна, помъдря,

научи се да е смирена!

Лицето в нежна белота изгря! 

Усмихна й се цялата вселена!

 

Косата й красиво заблестя. 

По устните й плъзна се усмивка, 

ала душата нейна опустя, 

дочу  се тиха въздишка! 

 

В лицето я удари завистта

и цялата жестокост на живота!

Не можеше да срещне любовта

и луташа се без посока! 

 

Но ето,  че усмихна се света, 

 тя му прати своята усмивка, 

животът й обърна се в мига, 

любов замести нейната въздишка! 

 

 

 

© Дора Гочева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??