25 jul 2008, 9:52

Момина клетва 

  Poesía » Otra
605 0 9
 

Що ли ме, момко, подмами,

като не щеш мен за жена?

Що ми надигна фустани,

кога в зарана бях за вода?

 

Що ме тъй бърже целуна

по една и по друга страна?

Та лицето ми цяло потъна

от срам и свян в руменина.

 

Що ми душата открадна

с мили думи - всяка лъжа?

Що на сърце ми ти падна,

та ден и нощ все да тъжа?

 

Що ме прониза с тез очи -

кинжали остри, без свян?

Не ми казвай, не, замълчи...

Навеки остани си тъй, ням.

 

25.07.2008г

(цикъл "Звуци от старата ракла")

----------------------
Какво ме вдъхнови?!

Днес е ден на целувката...

© Анета Саманлиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??