30 oct 2005, 8:46

Морето и корабът 

  Poesía
884 0 0
Случаен лъч сред тъмни облаци.
Разпенващ се от вятъра прибой.
Пронизващ вик на буревестник.
А корабът се люшка в очакване на бурята...
Скалите – ръждясала от водораслите верига –
подготвят се за сблъсъка.
Вълните – синя бездна, увенчана с пяна –
надбягват се със времето.
И корабът – с платна като крила на чайка –
танцува с вятъра.
Като тръстики се огъват мачтите.
Палубата скърца застрашително.
Плющят платната с рязък звук.
Къде е капитанът?
Дъхът на бурята насища въздуха.
Вълните мият върховете на скалите.
Морето известява с рев началото.
...
Морето – просто морска картичка
зад корабче от охлюви и миди.

© Любка Славова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??