19 sept 2012, 16:34

Морето живот 

  Poesía » Civil
540 0 1

Във търсене на бряг

се погледът простира.

Но неизвестно как,

небето плавно слива

се с падащия мрак.

 

Далечен е безкраят

от тъжна синева,

където претопява

морето есента.

 

Без бряг в безбрежно сиво

се носи колело

от облак и витаещо

слънчево петно.

 

И в пътя устремени

се носим ей така,

в очакване голямо

на светли чудеса.

 

Но пътят криволичи

през морските вълни,

и в трудности пресичат се

потайни дълбини.

 

Морето, запленено

от нашите мечти,

безжалостно, студено

ни плиска и мълчи.

 

И в румения залез

на всеки следващ ден

се губи претопена

надеждата за мен.

 

19 септември 2012

София, офис

 

 

 

© Ангелина Кънчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??