27 nov 2010, 16:58  

Моргана 

  Poesía » Otra
776 0 17

Абортирах те, моя Любов... Скъсах ти пъпната връв.

С тъничък меч... подострен от дългото чакане.

Много бързо растеш... Не мога да те износя.

Нека други те носят... Отстрани, ще се радвам.

 

И сега съм празна... кървя... Ще ми мине, Любов.

Имам още конци да зашивам дълбоките рани.

Само малко ще ме боли. После ще те възпявам.

И от теб ще направя най-красивата сага.

 

Абортирах те, моя Любов... Без упойка. На живо.

И с мъглите на Авалон те пових. Като твоя Моргана.

Хвърлих меча и той се превърна във кръст.

Абортирах те, моя Любов... И съм празна...

 

Весела ЙОСИФОВА

 

© Весела ЙОСИФОВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??