25 ago 2005, 13:54

морска елегия 

  Poesía
1130 0 2
Капитанът, гордо облегнат на кея,
замислен стои и пуши лула.
Замислен е той навярно за нея,
умна, чаровна и горда жена.

Безбройни пътувания-опасни и дълги!
Самоотвержен е той, не познава страха,
поглежда писмата-с огорчение пълни,
но той не пролива тъй просто сълза.

Той гледа звездите, но не е романтичен!
Той мисли за хората и е винаги смел.
Но образът му е тъй прозаичен,
а живота омръзнал до краен предел.

Но бурята идва, а той е отпуснат,
след миг колебание-отново е звяр.
Само другите могат това да допуснат,
та нали той е на това море господар.

© Мариа Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??