21 oct 2008, 9:51

Моряк 

  Poesía
488 0 3

                           МОРЯК

 

 

Поредната суша кораб не стана.

но крача с походка моряшка.

И кривнал капитанската шапка,

бушува с ярост в мен урагана.

 

 

Старите лодки стават флотилия.

Алеята езерна – бряг на морето.

Бурята кипва вътре в джезвето.

Моряшки ругая всяка фамилия.

 

 

Пак се надига в мен урагана.

Оловно сив е вън небосвода.

Разигравам с нова колода

билета за рая…

                     Тук да остана!

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??