14 jun 2012, 0:31

Мотив 

  Poesía » Otra
543 0 5

Ти помниш ли, в онази вечер,
прегърнати един до друг,
да бъдеш моя как се врече –
а аз да стана твой съпруг.

И в екота на двете чаши,
напълнени с горчив пелин,
как се роди във хола прашен
мотив за дъщеря и син.

Аз още мога да намеря
в тетрадките си две писма,
с които каниш ме на среща,
написани от теб сама.

И помня дивата ни радост
на срещите от край до край -
как шепнех помътнял от сладост:
- Обичаш ли ме! Обещай!.

Сега сме отегчени вече,
със вещи пълен е дома -
с приятели излизам вечер,
заспиваш ти без мен сама.

И радват ни леглото, скрина
и скъпият ни гардероб,
покупките от магазина –
парите в тайния ми джоб.

Макар че щом натам си тръгнем,
не може нищо да сберем,
човек си тръгва гол, но всъщност
едва ли с тебе ще умрем –

защото след смъртта ни даже,
когато станем прах и дим,
тя, любовта, ще съществува
в обикновения пелин.

Във екота на двете чаши
и двете малки писъмца,
във няколкото снимки наши
и във добрите ни деца...

© Ивайло Цанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??