15 ago 2023, 21:27

Моя душа 

  Poesía
157 0 0

Покрита от безброй отстъпки,

компромиси от днеска и преди.

Напредваш бавно с моите стъпки,

за да докоснеш моите мечти.

 

А те пробласват в звездопада,

обливат небосвода в светлина.

И недокоснати блестят в прохлада,

непипнати от мен в студенина.

 

Несбъднати мечти от мое тяло,

дамоклев меч висящ и неприбран.

С Вас ще се слея днес изцяло,

душата моя за мечти ще влезе в бран.

 

Тя ще спечели тази люта битка,

солени сълзи ще попият тук звезди.

В земята даже да съм и над мене китка,

постфактум тя ще сбъдне моите мечти.

 

В съня нетленен ще ми стане светло,

ще блеснат ангели в небесна топлина.

Не в тоз живот, а в бъдещето сетне,

душата моя ще ми сбъдне всякоя мечта.

© Петър Петров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??