1 ene 2009, 10:20

Моят град 

  Poesía » Civil
1057 0 1

Бели гларуси над мен прелитат,

завъртат се и сякаш вплитат

във пъстроцветната тълпа

живот и топла тишина.

 

 

Есента злати със своите листа,

денят по тъжен е във тази тишина.

Децата носят раниците тежки,

разказвайки познатите си смешки.

 

 

Сребрист е вече моят зимен град,

на топло всички хора спят.

Потънала във сънна тишина,

искри студената му красота.

 

Отново всичко се преражда,

събужда се и тихо се обажда.

В зелено свети новият ми град

и пак, и пак сезоните вървят.

 

Познахте вие – знам добре,

Бургас обичам от дете.

И синьото пристанище красиво

със лодки, плаващи, игриви.

 

За мене няма по-прекрасно от това

моят град, пълен с топлина,

моят град, потънал в тишина,

моят град и нищо друго на света!

© Силвия Стамова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??