25 ago 2010, 22:55

Моят храм 

  Poesía
508 0 1

     Моят храм

 

Ти си моят единствен храм.

В него няма купол и разпятие.

Греховете си изгарям там.

Ти си любовно проклятие.

 

Без иконостас е този храм -

очите ти са моите икони...

Ръцете разпятие са - знам.

Без зачатие си ти, Мадона.

 

Изгарям в нощта. В утрото се раждам...

В пламъка на свещ – мой сладък грях.

От клюки черен, потънал  в сажди,

от тебе прошка да помоля. Едва успях... 

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??