17 sept 2021, 15:34

Моята църква 

  Poesía
286 0 2

               М О Я Т А    Ц Ъ Р К В А

 

 

Природата за мен е моя Господ,
и  мойта църква е гората,
псалмите във песнопойците усещам,
иконите напролет - във полята.

 

И аз блажен съм, че съм вярващ
във тази безгранична сила,
природата, с която ни дарява -
или отнема или влива.

 

 

 

 

 

 

21 юни 1998

  Карпатия

© Емил Янчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??