Sep 17, 2021, 3:34 PM

Моята църква 

  Poetry
271 0 2

               М О Я Т А    Ц Ъ Р К В А

 

 

Природата за мен е моя Господ,
и  мойта църква е гората,
псалмите във песнопойците усещам,
иконите напролет - във полята.

 

И аз блажен съм, че съм вярващ
във тази безгранична сила,
природата, с която ни дарява -
или отнема или влива.

 

 

 

 

 

 

21 юни 1998

  Карпатия

© Емил Янчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??