Свят на пари и интриги
изпива отвътре всеки от нас.
Стават все по-малко добрите
хора час подир час.
.
Последни дъх ний
губим във борбата с тях.
Надеждата постепенно става на прах,
а след това изгубва се в гъст и черен мрак.
Тегне тази сянка над нас,
не ù се вижда краят.
Дали с подкупи и лъжи ще
стигнете във Рая?!
Останахме без чест
и грам достойнство няма.
Изпадаме в дълбока яма.
Позор залива ни от вси страни,
убива нашите души.
Човечност - ни капка не остана,
състрадание - изпари се то.
Всичко измерва се с
въпроса “колко”.
Измами и лъжи върлуват
в този свят,
превръщат го в потенциален Ад.
Бореха се Левски… Ботев за
идеала, а сега къде остана той?
Потъна мигом във забрава
след Великия бой.
© Анна-Мария Мингова Todos los derechos reservados
А въпросите, коите тревожат едно младо момиче, би трябвало да тревожат и побелелите глави, но уви...