Sep 21, 2011, 7:23 PM

Моята песен за човека 

  Poetry » Odys and poems
667 0 2

 

 

                                                               Свят на пари и интриги

                                                           изпива отвътре всеки от нас.

                                                          Стават все по-малко добрите

                                                                 хора  час подир час.

 

 .

                                                                 Последни дъх ний

                                                           губим във борбата с тях.

                                              Надеждата постепенно става на прах,

                                           а след това изгубва се в гъст и черен мрак.

 

 

                                                         Тегне тази сянка над нас,

                                                              не ù се вижда краят.

                                                       Дали с подкупи  и лъжи  ще

                                                             стигнете във Рая?!

 

                                                          Останахме без чест

                                                       и грам достойнство няма.

                                                       Изпадаме в дълбока яма.

                                                Позор залива ни от вси страни,

                                                           убива нашите души.

 

                                                  Човечност - ни капка не остана,

                                                      състрадание - изпари се то.

                                                         Всичко измерва се с

                                                           въпроса  “колко”.

 

                                                   Измами и лъжи върлуват

                                                              в този свят,

                                          превръщат го в потенциален Ад.

 

                                              Бореха се Левски… Ботев за

                                            идеала, а сега къде остана той?

                                             Потъна мигом във забрава

                                                     след Великия бой.                          

© Анна-Мария Мингова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Този свят за едни е Рая, а за други си е Ад! Но истински!
    А въпросите, коите тревожат едно младо момиче, би трябвало да тревожат и побелелите глави, но уви...
  • Страхотно!!! Браво! Продължавай все така!!!
Random works
: ??:??