Обичам моята котка сладка.
Нейното "мяу" е кат' нежна мелодия кратка.
Помня деня, когато за пръв път я видях.
На едно черно тяло погледа си спрях.
Това беше един ден белоснежен,
когато чух гласа ù нежен.
Радвам се на моята писана мила,
когато проявява ловкост, пъргавина и сила.
© Георги Todos los derechos reservados