3 sept 2006, 21:12

Моята стихия  

  Poesía
588 0 2
Стих след стих за теб редих,
окъпах се в мастило.
Всички мисли аз ти посветих -
и дявол беше, и светило.

Рисувах пъстри пейзажи,
пясъчни високи кули.
Не може да се каже,
че стигаха ми думи...

В куплета ми последвал
кулите пък срина до основи
и ръце към мен протегнал,
за извинение ме ти помоли.

Дочаках теб - бушуващият океан,
с пламтящото Нептуново сърце,
недогонен вятър разпилян,
със силни, парещи ръце.

Как бих могла да се откажа
от теб - тази стихия?!
На душата си какво да кажа -
не можах от нея да те скрия...

© Полина Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Сигурно си права. Затова и качвам тук моите несъвършени творения, заради опита и коментарите. Надявам се с времето да стават все по-добри!
  • Хареса ми като съдържание. Само, че малко формата е променлива.Може би така трябва...
Propuestas
: ??:??