Мравка полази по ризата ми -
в раираното ѝ пъстрило.
Нехайно блъснах я с нокът.
И пощуряха нозенцата стресирани
в разпелтечени разнопосочия.
Изоставането да компенсира
чалнатият ѝ инстинкт се зае ...
Връз пъпа на пътищата -
обърквация тотална.
И аз - успореден на нея,
авторът съм ѝ и мравешки
съучастник.
Парализа необикновена:
Правилникът за движение
разпятие е,
ние -разпнати.
... В напън да се освободи,
мравката все пъха се
в свойта си прàва,
аз все в райетата я отбивам
на собствения си лабиринт.
(Ала лутаницата не винаги
изправя пътя,
но сигурно съкращава живота).
- Магистралното ли сàмо е вярно,
а всичко друго - "търчѝ-лъжѝ",
(въпрос коварен!),
мравке, кажѝ?!
Спорттотото е екстремално:
виртуално пресмяташ загуба,
а реално ти се начислява
печалба.
... Един втренчен чейнч - регулировчик
висш на сметките -
ти щраква квитанция:
"Всички пътища равноценни са,
са равнозначни -
водят до ... никъде".
(Казва го
и Кастанедова парафраза).
Късметът, ако единствен извор е
на всевъзможности, -
на интуицията с императива -
"Напред!"
С мравченокиселинна възторженост
самоизключвам се от бионавигация
и хуквам насикиме,
стиснал за софтуер
на стволовите си клетки
лотарѝен билет.
© Вълчо Шукерски Todos los derechos reservados