26 jun 2011, 11:36

Мравки и орли 

  Poesía » Filosófica
705 0 0

Учил ли си се ти да летиш,

да нямаш почва под краката си...

И да не знаеш как да се приземиш,

че невредим, без рани, да останеш?

 

Ти казваш ми - не можеш да летиш

и хората не можели, не трябвало.

Ти ли ще ми забраниш...

и аз ти споделих - не трябвало!

 

Отдавна летя и гледам отвисоко

и струваш ми се малък ти!

Не ме съди, не гледай строго,

в живота има мравки и орли.

 

Но, я си представи, че разменят си ролите

и мравката като един орел,

орлите на земятa… кацнали -

презира и нарича плевел!

 

 

В живота има мравки и орли

и ти недей сега да спориш,

защото всеки може да лети!

Ще те науча и ще се пребориш!

© Александрина Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??