2 mar 2017, 18:31

Мртенска плетка 

  Poesía » Otra
277 0 1

Нетърпеливо слънцето наднича

над преплетените голи клони,

след дълъг сън усмихнато припича,

ветрецът лек зарадваните облачета гони . . .

 

Днес бухалките не удрят,

днес жените не тъчат,

март погали празничното утро,

детски глъчове ечат.

 

Мартеници порти кичат,

приказка в червено-бяло почва,

между буците пробива път кокиче,

пее весело кристалното поточе . . .

 

Червено-белите пискюли

полюшват се със ведър смях,

земята шарени терлици е обула,

играят бяло и червено

в мартенския алманах. . .

 

гр. София, 01.03.2017 г.

© Димитър Христов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??