Слънцето си отиде, настъпи твоя час,
нощта се спуска над света като завеса,
представлението свърши, хората си отидоха,
тишината завладя студения свят.
Като покривало спуска се сивата мъгла,
образите заличава и прелива пейзажа.
Сенки сред дърветата се прокарват
и ти се чудиш: "Наистина ли има нещо там?"
В часа на утринната мъгла, когато
няма и най-малък помен от светлина
и призраци неспокойни бродят,
страховете бавно се прокрадват:
"Ще дойде ли слънцето днес,
или за последен път видяхме го веч?"
© Диляна Неделчева Todos los derechos reservados
Човек пише за мрак, тъмнина и мъгла и вие си мислите,ч е е нещастен.
Та аз обичам това време.
Това че ситхчето е такова е просто защото сутринта като я гледах мъглата и си преставях как няколко сладки вампирчета и демончета се показват от там.