23 mar 2016, 13:22

Мъж 

  Poesía » De amor
481 0 7

Мъж

 

Този загадъчен и весел мъж,

който пише стихове в нета.

Ще долети при теб изведнъж,

взел назаем пари за билета.

 

Често угрижен. Милият мъж.

Цял живот жълти стотинки събира,

за да набави хляба насъщ.

Или пък къщата ипотекира.

 

Тъжният мъж. С изтръпнали крайници.

Във люта зима, в горещо лято,

той е навън. Слугува на задници,

за да си подсигури децата.

 

Как го обичаш! Лудият мъж.

Той предизвиква в гърдите ти спазъм.

И те въздига в несвяст изведнъж.

Като нечакан оргазъм.

 

Виждаш го черен, виждаш го бял.

Често отправяш му забележки.

И го ревнуваш, дори остарял,

от въображаеми забежки.

 

Твоят мъж. Твоето разкаяние.

Дето за него все се тревожиш.

С нежната грубост. С мъжко желание.

Как само го мразиш! И без него не можеш!

© Мари Елен- Даниела Стамова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??