27 mar 2011, 17:40

Мъжът без жена 

  Poesía » De amor
1240 0 6

Благодаря на Елена Биларева (elenabili) за силния стих.

И на Димитър Никифоров (argonyk) за коментара към него.

Те ме вдъхновиха и провокираха...

 

elenabili           Жената без мъж е отворена книга,

                          написана в древен пророчески стил.

                          И прочит един нерядко не стига,

                          внимателно вниквай и пак я чети.

 

laramaylin      Мъжът без жена е  скъсана струна,

                         захвърлена в някой прашасал долап.

                         Без ос - колело и мъдрост безумна,

                         циклоп без око, объркан и слаб.

 

elenabili          Жената без мъж - омагьосано цвете,

                        заплаква спонтанно със сълзи от кал.

                        Недей да се плашиш от тръни в полето!

                        Търси! Тя не вярва в пасивност и жал.

 

 

laramaylin     Мъжът без жена - празна стъклена чаша,

                        непълнена дълго със глътки Живот,

                        студено огнище, самотност изплашена,

                        перфектен и лъскав, безчувствен робот.

  

elenabili         Жената без мъж все заспива  по дънки.

                       Изведнъж се събуждаш - до нея заспал.

                       Омагьосано цвете?! Тя смее се тънко.

                       Осъмваш до нея нищо пак не разбрал.

 

laramaylin    Мъжът без жена - не заспива изобщо.

                       Буден сънува , че Тя не е сън.

                       На мислите с кредата рисува я нощем,

                       неистово търси я в тълпата навън.                  

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Здравей, Нина! Добре се е получило Мисля, че си постигнала интересна и въздействаща образност, допълване и обогатяване на идеята. Поздравявам те и ти благодаря за приятната изненада!
  • харесах много,Нинка
  • Браво на вас!!!
    Мъдрост и красиви стихове! Подозирах някой от тези истини, но си е друго да ги чуеш от дами!!!
  • С поздравления!
  • Боже мой, как го прави6 това толкова хубаво.Поздрав мила, прекланям се пред таланта ти!
  • поздрав
Propuestas
: ??:??