26 ene 2024, 9:45  

Мъко моя 

  Poesía
128 4 10

Ти, мъко моя...  Стига, не плачи. 
Ела, поне постой да те прегърна.
Студена си... Измръзнала почти. 
Къде била си? Кой, кажи, те върна? 

 

Свърши вече млякото със нес.

Но правя чай с лъжичка мед.

Бисквитите... са стари. 

Какво да кажа...? Всичко е наред. 
Добре са даже малкото другари. 

 

Кажи сега, какво около теб?  
Нещо ново има ли, разбра ли? 
Не те упреквам. Знам че съм дете,
пред всички твои ледени кошмари. 

 

А може... може  някой ден... (отново с теб)
Изпий си чая! Не, въобще не пари. 
Моля те, прости ми... Но после си върви.
Вземи си и бисквити. Нищо, че са стари.

© Виолета Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??