В памет
на Девас
И след поредната гадост,
и след последната разлъка,
остава само пустота
и толкоз много мъка.
Щом приятел
си отиде,
внезапно, сякаш не е бил.
Приятел, тъй свиден,
че сърцето ти се свие.
И спре за миг да бие.
Си готов да прокълнеш
и дявола , и Бога.
Искаш да завиеш..
Господи, помагай !
Искам да го върна,
а не мога..
© Живко Делчев Todos los derechos reservados
Поздравление и бог да прости!