Не те обичам
като росна роза
или скъп елмаз,
нито като стрелата огнена
на карамфила.
Обичам те тъй,
както се обича нещо скрито,
тъмно.
Потайно те обичам
- помежду сянката и душата.
Обичам те
без да знам как,
кога или откъде.
Обичам те изцяло,
без уговорки или гордост.
Обичам те така -
защото друг начин не познавам.
Тъй близък си ми,
че ръката ти на моите гърди
е моята ръка.
Тъй близък,
че когато очи затвориш,
заспивам аз...
© Галка Todos los derechos reservados