На Андреа
В децата на децата си живеем
Божичко, колко си малка!
Хубава! Нежна най-вече.
Новородена весталка.
Миниатюрно човече.
Ето ти моето слънце.
Нека ти свети и топли.
Нека гласът ти е звънчев
и интересен живота.
Вземай и вятъра волен.
С него лети по земята.
И като него свободна,
нека да ти е душата.
Ти си красива усмивка.
Розовопръста зорница.
Да ти призная - щастлив съм,
мъничка хубавице.
Радвам се. С теб побеждавам
неумолимото време.
Моя свят - тебе дарявам.
Твоя - сама ще си вземеш.
© Александър Калчев Todos los derechos reservados